Wat is microneedling?

Microneedling is een behandeling waarbij er met een pen een groot aantal kleine kanaaltjes in de huid gemaakt worden. Tijdens de behandeling worden speciale actieve werkstoffen op de huid aangebracht, die via de kanaaltjes direct worden opgenomen door de dieper gelegen huidlagen. Door de microneedling behandeling wordt het lichaam aangezet om de gemaakte kanaaltjes dicht te maken met collageen. Hierdoor wordt de huid steviger en worden rimpels van binnenuit opgevuld.

Microneedling wordt tevens toegepast bij het verminderen van littekens. Littekens bestaan uit littekencollageen. Dit collageen is, in tegenstelling tot normaal collageen, korrelig en bobbelig van structuur. We gebruiken Microneedling om het littekencollageen deels af te breken en de bloedcirculatie in dit gebied te optimaliseren.

Het verfijnen van grove porïen is doorgaans er lastig, omdat hier collageen voor nodig is. Tijdens de Microneedling behandeling wordt er ook collageen aangemaakt in de bovenste laag van de huid, waardoor grove porïen verfijnt en verstrakt worden.

De behandeling richt zich ook het verminderen van zonneschade, melasma of ouderdomspigment. Ook de donkere huidverkleuringen die ontstaan na puistjes kunnen met Microneedling vermindert worden.

Effectiviteit

Verfijnen poriestructuur
Verbeteren huidstructuur
Acné littekens 
Verminderen van fijne lijntjes en/of rimpels
Verminderen van littekens
Verminderen van zonneschade, melasma of ouderdomspigment
Algehele huidverbetering

Waaruit bestaat de behandeling?

Huidanalyse en behandelplan
Reinigen
Dieptereining
Verwijderen van onzuiverheden
Shape van de wenkbrauwen (modeleren van de wenkbrauwen en eventueel verven)
Microneedling
Masker
Dagverzorging
Thuisadvies

Belangrijk voor thuis

Vermijd contact met de huid, Probeer niet met de handen aan de huid te komen i.v.m. de overdracht van bacteriën.

Gedurende 24 uur kunt u geen huidverzorgingsproducten gebruiken vanwege het risico op een allergische reactie. Dit geldt ook voor make-up. U kunt alleen op ons advies speciale producten gebruiken.

 

Na 24 uur kunt u weer uw huidverzorgingsproducten en/of make-up gebruiken. Gebruik dagelijks een zonnefactor.

Reinig uw gezicht gedurende 24 uur alleen met lauw water. Vermijd zeep of andere reinigingsproducten.

Vermijd gedurende 24 uur sporten, fysieke inspanningen en sauna (vanwege zweten). Vermijd tevens zwemmen en het nemen van een bad (vanwege bacteriën). Na min. 6 uur kunt u wel douche, zolang u het stromen van zeepwater over het zicht vermijdt.

Vermijdt de zon(nebank). Uw huid is herstellende, en daardoor gevoelig voor de schadelijke UV-straling.

Drink gedurende 24 uur min. 2 liter water.